Tenis

  • Olympic sport

  • Individual sport

  • Team sport

Opis

Prednosti za decu

Unapređuje disciplinu
Unapređuje socijalne veštine
Poboljšava raspoloženje

Na koji način stečene kompetencije doprinose pitanjima nasilja i isključivanja

Tenis uspeva da disciplinuje decu zato što veštine koje su potrebne da se usavrši igra zahtevaju strpljenje, vreme i posvećenost. To podrazumeva dosta vremena provedenog u treniranju i koncentrisanju na bolju igru. Tenis pomaže deci da ostvare bolji stepen socijalizacije s obzirom da oni moraju da imaju interakciju sa različitim igračima.
Teniseri su optimističniji, imaju više samopouzdanja i manje su nervozni, ljuti ili depresivni od ljudi koji igraju druge sportive ili se ne bave sportom.                                                                                      

Kratak opis

Tenis je sport koji se igra reketom i koji se može igrati pojedinačno protiv jednog protivnika (u singlu) ili između dva tima sa po dva igrača (dubl). Svaki igrač koristi teniski reket sa zategnutom žicom za udaranje šuplje gumene loptice prekrivene filcom preko ili pored mreže na protivnički deo terena. Cilj igre je manevrisati loptom na način da se protivniku onemogući da uzvrati uspešnim reternom. Protivnik koji nije u stanju da vrati loptu neće ostvariti poen, dok će u tome drugi igrač uspeti. Tenis je olimpijski sport i igra se u svim nivoima društva na svim uzrastima. Ovaj sport može igrati svako ko može da drži reket, uključujući i korisnike invalidskih kolica. Tenis se igra na pravougaonom terenu na ravnoj površini. Teren je 23,77 m dugačak, 8,2 m širk za singl mečeve a 11 m za dubl mečeve. Dodatni prazan proctor oko terena zahteva se kako bi igrači mogli da stignu do loptica koje idu van polja. Mreža se razvlači preko cele širine terena, paralelno sa servis linijama, deleći teren na dva jednaka dela.

Naujas blokas
Blokas apie
Blokas apie
Straipsnių sąrašas
Straipsnių sąrašas
Titulinio CTA
Titulinio CTA
Konktaktų forma
Konktaktų forma
Forma skirti surinkti informaciją iš lankytoj
Išplėčiama dėžutė
Išplėčiama dėžutė
Galerijos sąrašas
Galerijos sąrašas
Galerija
Galerija
Galerijos blokas
Galerijos blokas
Žemėlapis
Žemėlapis
Projekto partneriai
Projekto partneriai
Tekstas
Tekstas
Text block used for simple text paragrphs or tables
Video
Video
Įkelkite filmukus iš YouTube arba vimeo platformų
Pasirikite bloko tipą