Jahanje

  • Individual sport

  • Olympic sport

Opis

Prednosti za decu
  • Terapeutske i psihološke prednosti 
  • Povećava strpljenje kod dece
  • Unapređuje emocionalnu kontrolu
Na koji način stečene kompetencije doprinose pitanjima nasilja i isključivanja
  • Jahanjem se fizički poboljšava karidovaskularni sistem i oslobađa se stresa
  • Uči samodisciplini i povećava strpljenje
  • Jahanje je dobar način za oslobađanje stidljive dece. Deca koja su po prirodi stidljiva, često se otvaraju u odnosu sa konjem.

Kratak opis

Konjičarstvo (od latinske reči equester, equestr-, equus, konjanik, konj), poznatije kao jahanje (prim. prev horse riding, britanski engleski ili horseback riding, američki engleski), odnosi se na veštinu jahanja, stiplčez ili akrobatiku na konju. Ovaj uopšteni opis uključuje korišćenje konja za praktične radne svrhe, prevoz, rekreativne aktivnosti, umetničke ili kulturne vežbe i takmičenje.

- Dresura (obuka na francuskom) uključuje progresivnu obuku konja do visokog nivoa podsticaja, suzdržanosti i pokornosti. Takmičarska dresura za cilj ima prikazivanje konja koji na zahtev sprovodi prirodne pokrete koje realizuje bez razmišljanja dok slobodno galopira.

- Jahanje s preponama jeste vremenski ograničena disciplina u kojoj se sudi o sposobnosti konja i jahača da skaču preko niza prepreka, po zadatom redosledu i sa što manje odbijanja skokova ili obaranja prepreka.

- Iventing, takođe poznat kao kombinovana dresura, trodnevno konjičko takmičenje, vojni ili kompletni test, obuhvata poslušnost u konjičkoj dresuri uz sposobnost prikazivanja skokova s preponama, fizičke spremnosti i faze skokova u krosu. U poslednje navedenom, konji skaču preko fiksnih preporeka, kao što su debla, kameni zidovi, nasipi, jarci i voda, pokušavajući da završe trku u “optimalnom” roku. Postojala je takođe i “stiplčez” faza, koja je sada isključena iz većine glavnih takmičenja kako bi se uskladili sa olimpijskim standardom.

Naujas blokas
Blokas apie
Blokas apie
Straipsnių sąrašas
Straipsnių sąrašas
Titulinio CTA
Titulinio CTA
Konktaktų forma
Konktaktų forma
Forma skirti surinkti informaciją iš lankytoj
Išplėčiama dėžutė
Išplėčiama dėžutė
Galerijos sąrašas
Galerijos sąrašas
Galerija
Galerija
Galerijos blokas
Galerijos blokas
Žemėlapis
Žemėlapis
Projekto partneriai
Projekto partneriai
Tekstas
Tekstas
Text block used for simple text paragrphs or tables
Video
Video
Įkelkite filmukus iš YouTube arba vimeo platformų
Pasirikite bloko tipą