Tenis

  • Olympic sport

  • Individual sport

  • Team sport

Opis

Prednosti za djecu

Poboljšava disciplinu

Poboljšava socijalne vještine

Podiže raspoloženje

Kako stečene kompetencije doprinose rješavanju problema nasilja i socijalne isključenosti

Tenis čini djecu discipliniranijom jer vještine potrebne za svladavanje ove igre zahtijevaju strpljenje, vrijeme i predanost. Zahtijeva i puno vremena provedenog na treningu, vježbanju i usredotočenost na poboljšanje. Tenis pomaže djeci u postizanju boljeg stupnja socijalizacije jer moraju komunicirati s različitim igračima.

Tenisači su optimističniji, imaju veće samopouzdanje i manje su anksiozni, ljuti i depresivni od ljudi koji igraju druge sportove ili se ne bave ni jednim sportom.

Kratki opis

Tenis je reketni sport koji se može igrati pojedinačno (jedan na jedan) ili između parova (dva na dva). Svaki igrač koristi teniski reket koji je napet s vrpcom kako bi pogodio šuplju gumenu lopticu prekrivenu filcom iznad ili oko mreže i u protivnički teren. Cilj igre je upravljati loptom tako da je protivnik ne može pravilno odigrati i vratiti. Igrač koji nije u mogućnosti vratiti loptu neće dobiti poen, dok će ga protivnik dobiti. Tenis je olimpijski sport i igra se na svim razinama društva i u svim dobnim skupinama. Sport može igrati svatko tko može držati reket, uključujući i pojedince u invalidskim kolicima. Tenis se igra na pravokutnoj, ravnoj površini. Dužina terena iznosi 23,77 m, a širina 8,2 m za pojedinačne mečeve i 11 m za parove. Potreban je dodatni prostor oko igrališta kako bi igrači došli do lopte

koja odskoči izvan terena. Mreža se proteže preko cijele širine igrališta, paralelno s temeljnim crtama, dijeleći je na dva jednaka kraja.

Naujas blokas
Blokas apie
Blokas apie
Straipsnių sąrašas
Straipsnių sąrašas
Titulinio CTA
Titulinio CTA
Konktaktų forma
Konktaktų forma
Forma skirti surinkti informaciją iš lankytoj
Išplėčiama dėžutė
Išplėčiama dėžutė
Galerijos sąrašas
Galerijos sąrašas
Galerija
Galerija
Galerijos blokas
Galerijos blokas
Žemėlapis
Žemėlapis
Projekto partneriai
Projekto partneriai
Tekstas
Tekstas
Text block used for simple text paragrphs or tables
Video
Video
Įkelkite filmukus iš YouTube arba vimeo platformų
Pasirikite bloko tipą