Ples

  • Team sport

Opis

Prednosti za djecu

Gradi snažniji timski rad

Poboljšava socijalne vještine

Poboljšava samopouzdanje

Kako stečene kompetencije doprinose rješavanju problema nasilja i socijalne isključenosti

Ples je vrlo društvena aktivnost. Na treninzimadjeca uče kako raditi kao dio tima, razvijaju veći osjećaj povjerenja i suradnje te stječu nove prijatelje. Na svakom treningu djeca surađuju s drugim plesačima.

Kako se djeca prilagođavaju pokretima i položajima koji se zahtijevaju u plesu, počinju dobivati bolji osjećaj tijela. Kako im postaje ugodnije u vlastitoj koži, tako se poboljšavaju i njihovo samopouzdanje i samopoštovanje.

Kratki opis

Ples je umjetnost koja se sastoji od namjerno odabranih sekvenci ljudskog pokreta. Sportski ples je fokusiran isključivo na društvene i latino plesove. Postoji širok izbor plesnih natjecanja. Amaterska natjecanja obično uključuju događaje koji grupiraju plesače prema dobi, iskustvu ili oboje. Na primjer, događaji mogu grupirati mlade plesače po godinama, kao što su: djeca (<12 godina), juniori (12-16 godina) i mladi (16-19 godina). Događaji mogu ponekad pokrivati širok raspon dobi, s grupama kao što su: mlađi od 21 godinu, odrasli, stariji I (preko 35 godina), stariji II (preko 45 godina), stariji III (preko 55 godina i stariji IV (preko 65 godina). Također se grupiraju prema razini iskustva, s kategorijama kao što su početnik, novajlija, srednji, pred-amaterski i amaterski. Ovo uglavnom odgovara broju plesova koji se izvode u natjecanju, s početnicima koji izvode jedan ples, i onima na razini amatera koji izvode pet plesova. Glazba za natjecanja čuva se kao povjerljiva sve do natjecanja i uvijek slijedi strog tempo. Za natjecanje parova traje najmanje 90 sekundi, a najviše dvije minute. Ograničeni su na "osnovne" korake, ali međunarodna natjecanja otvorena su za koreografiju, u granicama tradicionalnog stila pojedinih plesova, a samo je bečki valcer definirao koreografiju: ograničen je na sedam dobro određenih figura. Dizanja nisu dopuštena, osim za Show Dance. Definiran je tempo svakog plesa. U finalu, parovi su označeni pod klizačkim sustavom i procjenjuju se prema vremenu, radu nogu, dizanjima, poravnanju i smjeru. Natjecatelji moraju zadovoljiti pravila Svjetske antidoping agencije.

Naujas blokas
Blokas apie
Blokas apie
Straipsnių sąrašas
Straipsnių sąrašas
Titulinio CTA
Titulinio CTA
Konktaktų forma
Konktaktų forma
Forma skirti surinkti informaciją iš lankytoj
Išplėčiama dėžutė
Išplėčiama dėžutė
Galerijos sąrašas
Galerijos sąrašas
Galerija
Galerija
Galerijos blokas
Galerijos blokas
Žemėlapis
Žemėlapis
Projekto partneriai
Projekto partneriai
Tekstas
Tekstas
Text block used for simple text paragrphs or tables
Video
Video
Įkelkite filmukus iš YouTube arba vimeo platformų
Pasirikite bloko tipą