Slobodne borilačke vještine (MMA)

  • Individual sport

Opis

Prednosti za djecu

Rješava konflikte

Podučava poštovanju

Unapređuje društvene vještine

Kako stečene sposobnosti doprinose problemima sa nasiljem i isključenju

Budući da djeca iz različitih sredina dolaze pod jedan krov, treneri promovišu suosjećanje, vodstvo i dijeljenje. Djeca će naučiti kako da rješavaju sukobe i da u skladu rade jedni sa drugima.

Čas zahtjeva od učenika da pokazuju poštovanje prema svojim trenerima i da poštuju autoritet. Također, uče ih da budu pristojni, skromni i razvijaju poniznost. Prema mladim učenicima postupa se s istim poštovanjem kao i prema odraslima i uče se da to poštovanje vrate drugima.

Časovi borilačkih vještina zahtjevaju od djece da rade u timskom okruženju i sa drugom djecom različitih godina, te tako grade društvene vještine sa mlađom i starijom djecom. Uče da sarađuju i razumiju timsko ponašanje, kao i da se druže sa djecom iz različitih krajeva.

Kratak opis

Slobodne borilačke vještine (MMA) je borbeni sport sa punim kontaktom, u kojem je dozvoljeno udaranje i grappling, stojeći i na tlu, koristeći tehnike raznih borbenih sportova i borilačkih vještina. Pobjeda se odnosi putem odluke sudije nakon što prođe određeni period vremena, obustavom sudije (npr. ako se jedan takmičar ne može braniti) ili doktora u borbi (zbog povrede), ukoliko član ekipe takmičara to zahtjeva, predavajući se ili prilikom nokauta.

Naujas blokas
Blokas apie
Blokas apie
Straipsnių sąrašas
Straipsnių sąrašas
Titulinio CTA
Titulinio CTA
Konktaktų forma
Konktaktų forma
Forma skirti surinkti informaciją iš lankytoj
Išplėčiama dėžutė
Išplėčiama dėžutė
Galerijos sąrašas
Galerijos sąrašas
Galerija
Galerija
Galerijos blokas
Galerijos blokas
Žemėlapis
Žemėlapis
Projekto partneriai
Projekto partneriai
Tekstas
Tekstas
Text block used for simple text paragrphs or tables
Video
Video
Įkelkite filmukus iš YouTube arba vimeo platformų
Pasirikite bloko tipą